Wachttijden bij de grens, afstand, wat kun je meenemen

Wachttijden bij de grens, afstand, wat kun je meenemen

Wachttijden bij de grens, afstand, wat kun je meenemen
GRENS

De wachttijden aan de grens zijn en blijven een zeer onzekere factor. Bij Franfurt a/d Oder heb je meestal geen problemen, maar wel regelmatig file en dat betekent ook wachten, soms wel 3 a 4 uur, maar soms ben je er in een half uur over.
Bij Brest (Wit-Rusland) is het nog moeilijker. De wachttijden variëren van 1 uur tot 16 uur. Geduld is een schone zaak.

GRENSDOCUMENTEN:

Visum > zie elders op de website
Verzekering > zie elders op de website
Inklarings-/aangifte papieren: formulier waarop je moet invullen wat of je iets aan te geven hebt; kunt je in het engels vragen. Liggen soms in de treincoupé al gereed. Bijna overal kun je NO invullen, je moet wel een beetje geld opgeven.

AFSTAND

Nederland – Stolin is ongeveer 1700 km.

MEENEMEN

Wat kun je meenemen naar Wit-Rusland?
Met een gastouderreis neem je alleen eigen bagage mee en cadeautjes voor de familie. Op deze manier kun je nog heel veel meenemen, want je kunt ook cadeautjes tussen je eigen bagage stoppen. Bijv: pleisters, verband, paracetamol en multivitamines.
Geef geen grootverpakking aan je familie, de hoeveelheid is te groot en het is niet verstandig om zoveel in voorraad te hebben.
Zorg even voor de ontvanger voor een Russische vertaling van het etiket, zodat ze weten welke dosering voor welke leeftijd de juiste is.
Het is niet meer mogelijk medicijnen en vitamines mee te nemen voor ziekenhuizen of poliklinieken. De meesten willen het niet meer omdat het niet via de officiële humanitaire weg het land is binnengekomen en zij het dan niet goed kunnen verantwoorden en daardoor problemen krijgen.
Kleding en voedsel kan ook je eigen kleding en voedsel zijn. Melk en vlees mag niet ingevoerd worden, dus houdt hier rekening mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *