Visum voor Wit-Rusland

Visum voor Wit-Rusland

Visum voor Wit-Rusland
Waar moet je aan denken als je naar Wit-Rusland wilt.

Inreis-voorschriften voor Wit-Rusland voor buitenlanders
1. Je paspoort moet nog minstens 3 maanden na afloop van de geplande reis geldig zijn
2. Reiskaartjes en documenten voor je uitreis en je verdere reis
3. Een visum is nodig
4. Inentingen zijn niet vereist

Documenten die nodig zijn voor het verkrijgen van een inreisvisum voor Wit-Rusland voor buitenlanders
1. Je geldige paspoort.
2. Visumaanvraagformulier (per persoon), ingevuld en ondertekend; downloaden via www.witrusland.com
3. Een recente pasfoto
4. Voor de registratie in Wit-Rusland moet de Wit-Russische organisatie je volle naam, je nationaliteit (indien anders dan NL), het nummer van je paspoort, de in- en uitreisdata en je verblijfplaatsen in Wit-Rusland weten.

OPMERKINGEN / TIPS:

VISUMFORMULIER
Bij de Wit- Russische ambassade in Den Haag kun je een visumformulier aanvragen (of via www.witrusland.com). De plaatselijke organisator vult eerst het algemene gedeelte in (wat voor elke deelnemer hetzelfde is), daarna kun je dit formulier zo vaak als nodig is kopiëren en door elke deelnemer verder laten invullen en ondertekenen. Kinderen tot 16 jaar kunnen, als zij ook bij nog bij hun ouders in het paspoort staan, bij hun ouders op het visumformulier. Kinderen hoeven dan ook geen pasfoto in te leveren. Volwassenen moeten een pasfoto aan het visumformulier hechten.

VISA AANVRAGEN
Om de visa aan te vragen bij de ambassade moet men het volgende inleveren:
Visumformulieren met pasfoto’s (ingevuld en ondertekend)
Paspoorten van de reizigers
Opmerkingen: Bij 10 personen of meer kun je een groepsvisum aanvragen, dit is goedkoper. Een visum kost €68,- p.p., een groepsvisum kost € 10,- p.p.  Kinderen in het paspoort van ouders gratis.
Op een visum moet je 5 werkdagen wachten. Wil je het dezelfde dag weer meenemen, dan kost het € 200,- p.p. Bij een groepsvisum is dat niet mogelijk.
De betaling van de visa wordt vooraf per bank gedaan, en men neemt het overschrijvingsbewijs of computeruitdraai van internet bankieren mee naar de ambassade als betalingsbewijs.
Humanitaire visa worden NIET verstrekt voor gastouderreizen naar Wit-Rusland.
Tips voor het maken van de lijst met reizigers als je een GROEPSVISUM aanvraagt:
* Als je een lijst gaat maken van de deelnemers van de gastouderreis is het raadzaam om dit in alfabetische volgorde te doen zoals de namen in het paspoort vermeld staan. Dit geldt ook voor de (doop)namen. B.v. de vader is Jakobsen Willem en de zoon is Jakobsen Cornelis Frederik, dan komt de zoon eerst te staan omdat de C eerder komt dan de W.
* Dit betekent voor de vrouwelijke deelnemers dat hun meisjesnaam eerst komt, en komt het voor dat man en vrouw niet achter elkaar op de lijst komen te staan.
* Als de groepsvisa op de ambassade is geregeld, is het handig om deze een keer in te scannen en dan achter de namen ook de namen in het Russisch alfabet erachter te typen. Deze kun je dan uitprinten en is handig om bij de Russische paspoortcontrole mee te geven , zodat ze niet alle namen zelf nog in het Russisch om gaan zetten.
* Lukt dit niet, zorg dan dat er een lijst met de namen in het Nederlands en in het Russisch bij de paspoorten is in de volgorde van nummering zoals op het groepsvisa vermeld staat.

ADRES AMBASSADE:
Wit – Russische ambassade
Anna Palownastraat 34, Den Haag
Tel: 070 – 3631566
Fax: 070 – 3640555
Bellen tussen 10-12u
Ambassade geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.30u – 12u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *