Verzekering

Verzekering

Verzekering
Bij de Wit-Russische grens moet je ook een ziektekostenverzekering nemen. Dit is verplicht, maar sluit in Nederland ook een reisverzekering af, want de Wit-Russische verzekering kost wel “slechts” een paar dollar, maar je hebt er niets aan, alleen een leuk souvenir.

Bij groepsreizen verzorgt de Wit-Russische organisatie deze verzekering (zie prijslijst).

Voor een privéreis kun je een heleboel zelf regelen, maar bij de grens gaat men ervan uit dat voor de mensen die met een bus via de uitnodiging van de Wit-Russische organisatie het land binnenkomen, de Wit-Russische organisatie ook de grenspapieren geregeld heeft. Om te voorkomen dat men bij de grens moeilijk gaat doen richting de Wit-Russische organisatie zou het toch prettig zijn als iedereen de verzekering via Belarus Travel Service regelt. En een bus aan de grens is altijd veel werk voor de beambten. Dus hoe meer er al goed geregeld is hoe vlotter het gaat.
Daarom is het ook belangrijk om een paar kopieën van het groepsvisum te maken en evt. de uitnodiging ( dan hoeven ze niet alles over te schrijven).
De Wit-Russische organisatie stuurt vooraf de verzekeringspapieren altijd naar BELGOSSTRAKH (er zijn 2 verzekeringsbedrijven in Wit-Rusland). Nederlandse reizigers die via BTS reizen moeten zich melden bij BELGOSSTRAKH en de papieren van de Wit-Russische organisatie (verzekering) laten zien om te voorkomen dat ze dubbel moeten betalen voor de verzekering.

Privé reizen per auto: zelf regelen bij de grens bij betreffende loket.

Treinreizigers: De verzekering voor hen wordt in de trein afgesloten. Is dit niet het geval, laat dat dan even controleren op het station in Brest door bijvoorbeeld de medewerker van de Wit-Russische organisatie ter plekke (als u met hem hebt afgesproken) of door uw tolk. Eventueel kan dat later ook nog geregeld worden in Minsk (als u die kant op reist), maar dat kost wat meer moeite.
Bij de registratie bij de politie in Stolin zijn de verzekeringspapieren ook weer nodig. Laat ze daarom in de paspoorten zitten! Soms heeft de contactpersoon van de Wit-Russische organisatie in Stolin genoeg aan het Visum en het kopiegedeelte van het verzekeringbewijs voor registratie bij de politie. Dan hoeft hij geen paspoorten meer te hebben.
ATTENTIE: Tot en met dag van uitreis MOET verzekerd zijn. Dat wordt bij de grens bij vertrek gecontroleerd! Bijbetalen bij de grens bij vertrek kan zeer moeizaam zijn!
Op het formulier REISPLANNING (zie website) kun je je planning voor de verzekering invullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *