Uitnodiging voor Wit-Rusland

Uitnodiging voor Wit-Rusland

Uitnodiging voor Wit-Rusland
Volgens de laatste regels betreffende visa (klik HIER voor info ambassade – 5. visa Support Documents) heeft iedere persoon die een persoonlijk visum nodig heeft, een originele of een kopie van een UITNODIGING voor Wit-Rusland nodig van een inwoner van Wit-Rusland.
Deze uitnodiging moet worden uitgegeven door een field office of the Department on Citizenship and Migration.

Omdat de meeste gastouderreizen plaatsvinden in de Stolin region, werken wij samen met de Wit Russische organisatie Aist Polesia. Onderstaande handleiding is ook vanuit dat oogpunt geschreven.
Gastouders die behoren bij werkgroepen die onder de paraplu van het LPHT werken, kunnen via BTS de rechtstreekse contactgegevens van Aist Polesia krijgen.

Er zijn 2 methodes om deze uitnodiging  te krijgen (de keuze ligt bij Nederlandse bezoekers):
1. Vraag de Wit-Russische familie om zo’n uitnodiging te maken
In dit geval heeft de uitnodigende familie al vereiste informatie nodig van de Nederlandse familie die naar Wit-Rusland wil gaan. Ze moeten hiermee in Stolin naar het Department on Citizenship en Migration gaat, het uitnodigingsformulier invullen, betalen voor de uitnodiging (ca. € 9,00 p.p.), de uitnodiging naar de Nederlandse familie sturen (of scannen en e-mailen). De Wit-Russische is verantwoordelijk voor de registratie van hun gasten bij het Department on Citizenship en Migration. In dit geval kan Aist Polesia niet verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele ongewenste consequenties die kunnen plaatsvinden tijdens het bezoek.

2. Vraag Aist Polesia een uitnodiging te maken
Na ontvangst van alle benodigde informatie van Nederlandse zijde maakt Aist Polesa een officiële uitnodiging voor de Ambassade, getekend door de voorzitter van Aist Polesia. Deze uitnodiging wordt naar de Nederlandse familie gestuurd.

Als de Nederlandse families of werkgroepen de voorkeur geven aan het inschakelen van Aist Polesia voor de uitnodiging, geeft Aist Polesia, als uitnodigende partij, schriftelijke garantie dat de uitgenodigde zich zal houden aan de regels en voorschriften die gelden voor buitenlanders in Wit-Rusland. Als er iets misgaat (het bezoeken van Wit-Rusland zonder registratie, of het zonder toestemming bezoeken van een regio in het grensgebied), zal de organisatie Aist Polesia door de overheid worden gesloten.

Om deze reden moet de organisatie van gastouderreizen, die worden uitgenodigd door Aist Polesia, zich houden aan de volgende regels:
Alle communicatie betreffende de organisatie van gastouderreizen, uitgenodigd door Aist Polesia, gaat via Aist Polesia.
Alle groepen die met de bus komen, moeten een uitnodiging van Aist Polesia hebben.
Periode aanvragen bij Aist Polesia: min. 2 maanden van tevoren.
Maak de reis niet te lang, 2 à 3 dagen in een gastgezin is mooi. Wit-Russen zijn trots op en beroemd om hun gastvrijheid, maar de meesten kunnen het zich niet veroorloven en lenen geld op de gastvrijheid te kunnen geven. Daarom de gastgezinnen een vergoeding geven van € 10 p.p.p.d.
Uiterlijk 6 weken van te voren heeft Aist Polesia het ingevulde aanvraagformulier nodig:
Klik hier voor het aanvraagformulier als PDF (invullen met pen).
Klik hier voor het aanvraagformulier als Worddocument (invullen via de computer).
Registratie in Stolin: alle buitenlanders die Wit-Rusland bezoeken moeten binnen 5 werkdagen geregistreerd worden bij het lokale kantoor van het Department on Citizenship and Migration.
Als Aist Polesia de uitnodiging verzorgd, zal deze organisatie bekijken of registratie nodig is. Dit hangt af van de duur van het bezoek. Aist Polesia zal de groep hierover informeren.
Alle personen die door Aist Polesia worden uitgenodigd, moeten door een vertegenwoordiger van Aist Polesia worden geregistreerd. In de meeste gevallen zal dat een tolk zijn die in Stolin woont, of een andere tolk uit het Stolin gebied. Als de groep met de bus komt, registreert de verantwoordelijke tolk de groep.
Voor de registratie zijn de volgende documenten (voor alle leden van de groep) nodig:

 • De paspoorten:het is voldoende als een of twee vertegenwoordigers van de groep met de vertaler naar het registratiekantoor gaan.
 • De migration cards: vergeet niet bij de grenscontrole de migration cards te vragen als je de grens passeert.
 • De Wit-Russische medische verzekerings certificaten (zie elders onder verzekeringen)
 • De betaling voor de registratie:  EUR 5 p.p. (stand 4.7.2013)
 • 7. Aanvraag toestemming bezoek grensgebied
   

  Proudly powered by WordPress

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *